top of page

Aidence: hoe een kleine AI start-up supersnel een sterk merk werd (en een gewilde  overname-kandidaat).

Aidence is een Nederlandse start-up gespecialiseerd in Deep Learning en Kunstmatige Intelligentie. De weerstand ten aanzien van AI bij radiologen werd omgebogen door ze actief te betrekken bij de ontwikkeling en rekening te houden met hun workflow. Met tienduizenden scans en de fine fleur van programmeurs ontwikkeld Aidence unieke gebruiksvriendelijke software, waardoor ziekenhuizen beter en sneller kunnen werken.

Om David tussen Goliaths als Philips, Spectra, General Electrics en IBM relevant op te laten vallen hielpen de Karma Brothers Aidence met de positionering challenger met menselijke gezicht. De tagline werd: Human sense in artificial intelligence.

Warm, straight en simpel. 

Dat vertaaleden we ook naar een gamechaging look: niks geen blauwe sterieleconvenstie, analoge illustraties van Claudie de Cleen en vrolijke ecolinekleuren onderstreepten deze menselijke, toegankelijke positionering. Plus prikkelende, toegankelijke copy. Gewaagd, maar ook effectief. En altijd eerlijk en onderbouwd.

 

Het werkte fantastisch: Audience knalde eruit: online, op vakbeurzen en werd snel een memorabel merk. Ook wat betreft HR hielp het: jonge topprogrammeurs werden hier door aangesproken, "dit moet wel een leuk bedrijf zijn" (er werken nu mensen uit 40 landen). Steeds meer ziekenhuizen wilden met Aidence werken, new kid on the block. Inmiddels is Aidence, na een aantal succesvolle investeringsrondes, verkocht aan het Amerikaanse Radnet. Naam, pay-off, look en en positionering zijn onveranderd gebleven!

www.aidence.com

bottom of page