top of page

HEMA Oldskool

Newskool

 

Soms haal je inspiratie op de raarste plekken. Dochter van Karmabrother Scato heeft les op de sportschool van MMA kampioen Marloes Coenen. En maakte zo kennis haar broer Arno Coenen, die samen met Iris Roskam een kunstenaarsduo is.  Scato werd meteen gegrepen door hun werk. Sociaal, toegankelijk, hip en ambachtelijk. Volkskunst, zeggen ze zelf. Soms in co-creatie met 'gewone mensen' gemaakt.

Op eens zie je het dan helemaal voor je: scholieren die samen met Arno en Iris de nieuwe schoolcollectie van de HEMA gaan ontwerpen. Aldus geschiedde. Jongeren verzamelden beelden en symbolen op Pinterest, als inspiratiebron voor  Arno en Iris. Die ontworpen met al die beelden vier mindblowing 3D posters en een hele serie schoolspullen met kaleidoscopische patronen. Binnen de kortste keren was de hele boel uitverkocht.

Gelukkig is er ook permanent werk van ze te zien: ondertussen maakten Arno & Iris het bizar mooie plafond van de Markthal​ in Rotterdam en in Amsterdam ontwierpen ze de Oersoep Beurspassage. 

bottom of page