top of page

Madaga

 

Madaga maakt dagverse biologische peutervoeding. Opgericht door Ingrid Cayet, zelf moeder van twee kleintjes. Haar missie: peuters hapje voor hapje verliefd laten worden op echt eten. De eerste 1000 dagen wordt de smaakvoorkeur van peuters voor de rest van hun leven bepaald. Als groente daarbij zit, ben je levenslang gezonder!

Madaga maakt peuterproof warme maaltijden maar ook Groentjespret, een groentespread voor op brood. Als gezond alternatief voor smeerkaas en smeerworst, die door het Voedingscentrum worden afgeraden.

Omdat maar 10% van de peuters voldoende groente eet, is een extra groentemoment met Groentjespret op de crèche extra belangrijk. Maar peuters aan nieuwe smaken te laten wennen is lastig. The Karma Brothers bedachten een dobbelspel, waarmee iets nieuws proeven een spannend spel wordt. Leidsters van kinderdagverblijven zijn laaiend enthousiast - het werkt als een trein.

 

Zo krijgen peuters overdag een extra portie groenten. En thuis eten ze ook meer en makkelijker, want hun smaakpapillen zijn al op groenten ingesteld!

bottom of page