top of page

Madurodam

 

Madurodam werd gemoderniseerd en interactiever, er moest er content komen voor op de 40 schermen bij alle miniaturen. Hoe krijg je statische gebouwen en geschiedenis een beetje spannend & leuk voor kinderen? En hun ouders? De oplossing stond er eigenlak al: 60.000 verschillende Madurodammertjes die als schaalmodelletjes ernaast stonden. Als die nou eens zelf de verhalen vertellen? Dat idee was was de basis voor 40 korte animatiefilms,. Daarbij was het handig dat Scato ook als scenarist z'n sporen had verdiend.

 

Een inbreker neemt je mee langs de kunstwerken in het Rijksmuseum, havenarbeiders vertellen in plat Rotterdams over de haven en een piepkleine Duitse toerist verbaasd zich over de oranjegekte. Een dronken corpsbal vertelt over Huygens en  en een klusser neemt je mee door de grachtenpaleizen. Alles onder het motto: Beleef waar een klein land groot in is.

 

De Madurodammertjes komen ook terug in twee heropeningscommercials en op posters, trams, kaarten enzovoort. Daarnaast werd er samen met skybox.org een nieuwe huisstijl en signing ontwikkeld.

Madurodam is overigens een heel een bijzonder themapark: alle winst gaat naar goede doelen voor kinderen en jongeren!

Hieronder twee commercials en een aantal filmpjes bij de miniaturen op het park. 

bottom of page