top of page

CamouflagecampagnesHet is vreselijk maar ik vertrouw bebaarde vakgenoten niet meer, sinds vorige maand. Als sous-chef van Keet Smakelijk ging ik met het hele gezin naar Foodsy, een onbemand restaurant waar je zelf moet koken. Gewaagd concept en bij ons om de hoek, zo’n blogitem laat je natuurlijk niet links liggen. We waren vroeg, maar er zaten al wat hipsters, waaronder één creatief die ik ken en twee die ik misschien ken (67% van de mannelijke reclamemakers verstopt z’n gezicht achter een flinke struik, dus buiten de bureaumuren blijft het gissen). Anyway, we doken vol goede moed de keuken in. Helaas was de helft van de ingrediënten ook foetsie, dus eindigden we in een belendend restaurant. Eentje met personeel. Onze kinderen vonden Foodsy overigens leuk (gaan we wel een keer terug?). We waren er lang genoeg om de grote kracht van het idee te zien: 14 dertigers in een krappe keuken is het beste offline datingconcept sinds jaren. Onze voortijdige afdruip was overigens de bedoeling. Foodsy bleek een stunt van FNV om CAO’s voor horecapersoneel op de Haagse menukaart te zetten. Supergoed bedacht, maar nu zoek ik overal iets achter.

Matthijs van Nieuwkerk introduceerde een DWDD pop-up restaurant. Ik was gewaarschuwd toen ik wat bebaarde creatieven tussen de eters zag. De tent werd na 2 dagen gesloten, wegens peperduur & niet te vreten. Ik zag het persbericht van Centraal Beheer al voor me: ‘Even Apeldoorn bellen’. Stunt voor hun nieuwe horeca pensioenpolis.

Ondertussen deelde een bevriende tekstschrijver (met baard) een bericht van een virtuoze bassist, Glenn Gaddum Jr. Zijn handgemaakte basgitaar was gejat. Foto van ingeslagen ruit, plaatje van de bas. Twee dagen later een post van dolblije Glenn die zijn instrument weer terug heeft. Dankzij oplettende medewerkers van Used Products. Briljant idee: zie je wel, wij zijn geen helers. Volgende week wordt de vintage Clavinet van Jacco Gardner gejat, daarna de zeldzame sax van Candy Dulfer. Allemaal teruggevonden door Used Products dankzij hun previous owner scan. Spinawardwaardig werk. Vroeger was reclame nep, maar nu is de werkelijkheid ook niet echt meer. Let goed op in 2016: als je een bekende baard ziet, zit er waarschijnlijk iets anders achter. Surprising New Year!

Adformatie / december 2015


Over de Karmabrothers

Wij bedenken strategieën, innovaties en campagnes voor organisaties die iets wezenlijks bijdragen aan onze planeet. 

Bekijk ons werk

Recente columns
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page