top of page

NestbevuilerGeniet van elk moment: Nest Cam maakt van Nederland één groot Big Brother huis.

Oog op steeltje, in een advertentie van Nest. Nest maakt gadgets die online je huis besturen. Rookmelder, thermostaat en nu ook een camera: Nest Cam. “Geniet van elk moment en van deze aanbieding.” Een nieuwe indoor actiecam? We hebben niet eens een klimmuur in onze woonkamer.

Op de Nest site zie je wat jouw derde oog straks gaat zien. Je hondje die je boodschappentas omgooit. Dochterlief die stiekem aan de cake zit. Betrapt door Nest, de videobabyfoon voor je hele gezin. Ook handig als je in Spanje kampeert. Zie je een inbreker door je huis lopen, die allang weg is als jij de politie hebt gebeld. En verdorie, de lieve buuf die je planten water geeft, zit een uur op de bank met jouw zaterdagbijlages. Want zodra iets beweegt of geluid maakt, komt Nest Cam in actie. Geniet van elk moment!

Al die leuke dingen worden automatisch gefilmd en 30 dagen bewaard bij Google. Wow. Even terugspoelen. Vriendje van je oppas ontdekt hoeveel hout er onder haar slobbertrui zit. Ideaal bij de opvoeding ook: ‘Heb jij Zonne’s lego afgepakt? Nee? Nou, kijk dan maar eens even met mama naar dit filmpje. Lelijke jokkebrok!’ Zo bereid je kinderen voor op onze Big Brother maatschappij. Met en nieuw wetsvoorstel van VVD & PvdA kan de politie straks elke webcam en microfoon tappen. En zelfs live volgen wat je typt. Geen ander land durft zo ver te gaan. Op het niet afgeven van je wachtwoord staat straks gevangenisstraf. Ook Plasterk en van de Steur kunnen dankzij Nest nog meer genieten van al jouw momenten.

Alle Nest data worden ook door Google ‘geanalyseerd’. Geen zorgen, als je thuis bent, kun je Nest op stand-by zetten. Dat kun je natuurlijk per ongeluk (of expres) vergeten. Kun je mooi horen wat je vrienden over jouw scheidingsperikelen zeiden, toen jij even ging pissen. De klootzakken! “At Nest, we take your privacy seriously”. Yeah right.

Voorkom dat ‘the internet of evil things’ je brave koters bespioneert. Geef ze een rol ducttape en wat klei mee, om Nestgezinnen in de buurt te saboteren. Lens afplakken en microfoon dichtstoppen als je doktertje gaat spelen, jongens! Voor je het weet wordt dat medische consult door hackende pedo’s wereldwijd gedeeld. Neem zelf een volle champagnekoeler mee als je gaat eten bij vrienden met een Nest Cam, want ze zijn niet waterdicht. Op 2 januari ga ik John de Mol drie nieuwe TV formats aanbieden. Nesty Bitches, over vreemdgaande vrouwen in Vinexwijken. Hollands Nestiest Homevideo’s, voor alle leeftijden. En ‘Empty Nest’ voor de publieke omroep: een docu over mensen die geen vrienden meer hebben door Nest. Ik wens iedereen een Nesty New Year. Geniet van elk moment!

Volkskrant / 29 december 2015 / Column Conceptman Scato van Opstall


Over de Karmabrothers

Wij bedenken strategieën, innovaties en campagnes voor organisaties die iets wezenlijks bijdragen aan onze planeet. 

Bekijk ons werk

Recente columns
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page