top of page

100% frigide condoomcommercialNatte droomaccount van elk bureau: reclame mogen maken voor een condoomfabrikant. Strategisch gezien geen raketwetenschap. Wat moet een condoom doen? De uitwisseling van zaad, virussen en bacteriën stoppen. Dat is de sanity factor. En tegelijkertijd de barrière. Condooms zitten gevoelsmatig in de weg, daarom gebruiken we ze niet graag. Daar hebben ze bij Skynfeel iets op gevonden. Spul dat dunner en flexibeler is dan latex. Hosanna! Zingend de kerk in, allemaal. Niemand staat graag met een regenjas onder de douche. De ideale condoom is onmerkbaar dun. Scoren voor open doel, verkoop maximaal gevoel. Dat kan op veel manieren. Suggestief en sensueel. Afrodiserend en apegeil. Tactiel teasend, stout of humorvol. Sex sells en bij condooms kan niemand je verwijten dat het geen functionele sex is. Ik zie alle Sid Lee creatieven collectief uit hun dak gaan. Minimaal 69 toffe ideeën. Na een hilarische reviewmarathon, waar iedereen met rode oortjes uitkomt, wordt de allerbeste gepresenteerd: “Het concept heet: Experiment in Performance Wear.

We zijn in een donkere en koude fabriekshal, zien flarden van een filmcrew. Een niet onknappe maar sexloze ontwerpster maakt een pak van wit Skynfeel voor een naamloze atleet, aan de andere kant van de hal. Ze heeft allemaal gaten in het materiaal gesneden.” (Tikt haar biologische klok? Ze zegt dat het flapjes zijn en het om de airlift gaat. Mechanische sexdoping? Ben benieuwd!). “Dan staat de atleet startklaar. Hij draagt iets dat eerder op een witte wetsuit lijkt, dan warme huid met een nanodik laagje Skynfeel. Kille electronische muziek klinkt als hij aan z’n enorme aanloop begint. Ondertussen zie je korte fragmentjes: melk uit een fles wasverzachter. Wit glasfiber dat met een lasertje gesneden wordt. Dan zet de atleet met kracht af, springt….” (Nu gaat-ie komen, denk je dan. Die orgastische duik in een goddelijke gleuf, op een zacht verende venusheuvel. Op de ontwerpster zelf - of desnoods in een zwembad vol babyolie.) “ …en we zien hem in slowmotion landen. In een bak schurend, gortdroog zand. De korrels spatten omhoog. Dan komt een titel in beeld: Skyn Condoms. Feel Everything.”

“Waarom de Sid Lee vestiging in Amsterdam precies dicht gaat, is niet helemaal duidelijk” schreef het Parool onlangs. Ik heb zo mijn vermoedens.

Adformatie / 20 oktober 2016


Over de Karmabrothers

Wij bedenken strategieën, innovaties en campagnes voor organisaties die iets wezenlijks bijdragen aan onze planeet. 

Bekijk ons werk

Recente columns
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page