top of page

Online & offline

Op de actiesite bestel je bedreigde zaden bestellen en koelkastmagneet met de tekst "Ik ben een filiaal van de Zaadbank".  

 

Je koelkast tag je op de kaart van Nederland - die al gauw onzichtbaar werd door de vele deelnemers.

Online werden coolfies gepost, mensen voor hun filiaal van de zaadbank.

Biologische winkels deelden flyers uit bij de kassa verkopen in de actieperiode setjes met bedreigde biologische zaden. 

Gegenereerde PR en free publicity vertegenwoordigde een waarde van meer dan 800.000 euro.

 

En het belangrijkste: we kregen het onderwerp op de agenda in de Europese Commissie die afstand nam van het beleid van het Europese Octrooibureau en dat nu hopelijk gaat vastleggen in beleid.

Campagne tegen patenten op voedsel

 

Door handig gebruik te maken van nieuwe EU-wetten, zijn patenten op natuurlijke eigenschappen van gewassen mogelijk. Zo krijgen agrochemische giganten (Monsanto, Bayer, Syngenta, DSM) de totale macht over ons eten. En worden ze eigenaar van de natuur. Dat leidt tot minder keuze en hogere prijzen, omdat kleinere kwekers en biologische veredelaars verdwijnen. Het bittere eind van de eeuwenoude traditie van kwekersrecht, waarbij kwekers vrij zijn om elkaars planten te verbeteren. Stichting Bionext (die de biologische sector vertegenwoordigd) nam het voortouw om deze ontwikkeling op de politieke agenda te zetten. 

 

The Karma Brothers bedachten De Grootste Zaadbank van Nederland, waarbij burgers bedreigde zaden laten onderduiken. Bestel zaden en maak van je vriesvak een filiaal van de grootste zaadbank! Binnen een paar weken waren en 3000 + filialen en 50.000 euro aan donaties. Plus voor 8 ton aan gratis PR.

Check degrootstezaadbank.nl 

bottom of page